Главная » 2015 » Грудень » 2 » Районний семінар ЗНВР "Профілактика емоційного вигорання"
7:21 PM
Районний семінар ЗНВР "Профілактика емоційного вигорання"

  

     Перша умова будь-якого самовдосконалення — це прийняти себе таким, яким ти є насправді, сприйняти з усіма достоїнствами і недоліками, полюбити себе, і нарешті бути самим собою. Любити себе означає: бути вимогливим до себе, завжди працювати над собою, поважати свою душу і тіло.

     Професії педагогів і психологів належать до так званих хелперських (від англ. help — допомагати), оскільки пов'язані з роботою у системі «людина — людина», тривалим спілкуванням, наданням підтримки і допомоги. У таких фахівців дуже високий ризик психічних і соматичних (тілесних) реакцій на напружені ситуації на роботі. Тому необхідно вчитися захищати себе, свою нервову систему від небажаних стресорів та перенапруження, необхідно вчасно сказати «стоп» вигоранню власної гармонії. 

     27.11.2015 року в Болградській ЗОШ № 3 відбувся районний семінар ЗНВР "Профілактика емоційного вигорання та підтримка психічного здоров'я". З обміну досвідом мною був проведений тренінг для групи заступників "Я сам будую своє життя! Все в моїх руках!".  Розробку заняття можна знайти у рубриці "Методична скринька", "Робота з педколективом"...

Просмотров: 301 | Добавил: Lili_a | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar