Главная » 2016 » Січень » 20 » 21 січня - День обіймів
5:31 PM
21 січня - День обіймів

Чи знаєте ви, що 21 січня світ відзначає Міжнародний день обіймів. За традицією нового свята, по-дружньому обіймати можна навіть незнайомих людей. Започаткували це свято західноєвропейські студенти. У цей день хлопці та дівчата обіймаються без жодних думок про інтим. Вважається, що під час приятельських обіймів люди обмінюються щиросердним теплом. Всі обійми дарують тепло, добро і гарний настрій. Коли дві людини притуляються одна до одної в обіймах, між ними виникає обмін енергією, вони дають одне одному сили, збільшують наснагу.

Всі ми знаємо, що кожній людині потрібна не лише вербальна (словесна) підтримка, а й фізична. Часто досить нас лише обійняти —і ніби все одразу й пройшло.  Сьогодні хочеться поговорити про НЕОБХІДНІСТЬ БАТЬКІВСЬКИХ ОБІЙМІВ. Відомий сімейний терапевт Вірджинія Сатир рекомендувала обіймати дитину кілька разів на день. Обійнятися чотири рази, за її твердженням, потрібно кожному просто для виживання, а для доброго настрою — не менше восьми разів. Такі знаки безумовного прийняття особливо потрібні дитині. Вони підтримують її емоційно, допомагають психологічно розвиватися. Без таких знаків у дитини виникають емоційні проблеми, відхилення в поведінці, а то й нервово-психічні розлади. І, до речі, не тільки дитина, а й підліток, і доросла людина потребує обіймів, цей прояв любові потрібен усім. Дотик найпростішим і найпрямішим чином пов'язує нас з іншими людьми. Він не дає замкнутися в собі, почуватися самотнім і загубленим. Дотик дарує радість і стверджує фізичну реальність нашого існування. Обійми заспокоюють, знімають напруження, вгамовують біль. 

Не бійтеся виявляти ніжність до своїх дітей, ніжність протистоїть холоду й байдужості. Дайте дітям проявити ніжність у відповідь, обійняти вас. Приймайте свою дитину безумовно. Не за те,  що вона гарна, розумна, здібна, а просто за те, що вона є. Не бійтеся сказати дитині: “Я тебе люблю”. І не важливо, скільки їй років і чи чує вас хтось іще. Отримуючи певну міру любові, кожна дитина вчиться цінувати себе, порівнювати з іншими. Наші діти дуже залежать від заохочень дорослих. Замисліться, чи часто ви кажете своїй дитині, що вона талановита, гарна, розумна тощо, чи подаєте їй позитивні приклади? Скільки разів сьогодні ви обіймали своїх дітей? Хоч би скільки разів ви обіймали дитину—завжди буде замало. Неможливо отримати забагато батьківської любові. Аби стати справжнім другом своєї дитини, маленької чи дорослої, - обіймайте її, і якомога частіше!  

Просмотров: 394 | Добавил: Lili_a | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar